Opdracht

Pas in een laat stadium besloten we ons nieuwbouwhuis in PlanAa te betrekken. De tuin was toen nog een zandvlakte. We wilden een “hondvriendelijke” tuin met weinig onderhoud.  We wisten al hoe we het wilden hebben en vroegen Annabelle om onze ideeën te toetsen.

Joyce en Serge

Klant

We wilden een groot terras aan het huis met een grasveld. Giftige planten waren geen optie, omdat we een hond hebben. Tot slot wilden we zo min mogelijk onderhoud.

Taak

Ik heb de ligging van de tuin bekeken: die lag op het zuiden. Erg warm in de zomer. Ik adviseerde om een schaduwplek te creëren.

Resultaat

Het terras hebben we over de volle breedte van de tuin aangelegd. Toen het eenmaal dertig graden was, konden we naast de schutting aan de bar in de schaduw zitten. De hond kan lekker op het gras spelen. Het was goed om even te kunnen sparren met iemand die er verstand van heeft.