Onze tuin vroeger

Je kon wel zien dat aan onze tuin de laatste jaren niet veel was gedaan.  In onze borders stonden  struiken en planten  die we meegenomen hadden uit de tuin van ons vorige huis. Plus zogenaamde krijgertjes en een paar zelfgekochte plantjes die elk jaar terugkwamen.  Het was rommelig en druk in onze tuin. We konden er nooit echt  van genieten. En dan hadden we ook nog gras.

Joke, Eddy en Florian

Wat we wilden

We wilden graag het hele jaar genieten van onze tuin, maar niet alles omgooien. De huidige struiken zijn groot en sterk en wilden we graag laten staan. We wonen in Zwitserland en de seizoenen en het klimaat zijn  anders  dan in Nederland. We hadden echt  geen idee hoe we het moesten aanpakken.

Aanpak

We kwamen viavia in contact met Annabelle. We hebben veel online contact gehad om onze  tuin en onze wensen goed kenbaar te maken. Dat was prettig en informeel. Op basis van die gesprekken en de informatie kregen we van Annabelle een goed advies om de mogelijkheden van de huidige beplanting beter te benutten. En ook hoe we de borders meer body konden geven. Met een paar nieuwe structuurplanten en met weelderige bloemenweides liet ze ons mogelijkheden zien om onze tuin in één klap een heel ander gezicht te geven.

Resultaat

Op basis van de tekening van Annabelle konden we bijna niet geloven dat onze tuin zo snel en zo gemakkelijk zo mooi kon worden. Vol goede moed gingen we zelf aan de slag  met het advies en de tekening van Annabelle. We vonden het leuk om zo gericht bezig te zijn. En nu in ons eerste seizoen, genieten we al met volle teugen van wat we zelf hebben aangelegd. We kunnen niet wachten tot volgend jaar als alles gegroeid is en de tuin nog volwassener lijkt.