November maand van de paddestoelen

November is de maand dat alles in de tuin afsterft. Voor veel mensen een trieste periode, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Sterft de natuur af in de herfst? Of denken we dat alleen maar, omdat de bladeren van de bomen vallen, de hosta’s er vergeeld en slap bijstaan, de herfstasters volop bloeien en in elke supermarkt verkrijgbaar zijn, en niet te vergeten ook de chrysanten hun bloemen laten zien.

Als je goed kijkt, zie je in de herfst ook veel nieuw leven in de tuin: een hortensia die in het najaar al knoppen aanmaakt voor het volgend jaar. De plant staat er zelfs om bekend! Het is dan ook te hopen dat we geen strenge winter krijgen en dat de zojuist aangemaakte knoppen in de lente kunnen uitlopen.

En wat te denken van al die prachtige paddestoelen die uit de grond schieten? Word je daar niet blij van? Ze laten zich vaak alleen maar zien in de herfst. En dan ook alleen vaak zeer beperkt op één plek. Zo staan hier op de hoek van de straat grote witte paddestoelen in het gras waar twee jaar geleden een grote boom is omgezaagd door de gemeente. Die wil ik nog steeds graag op de foto zetten voor dit artikel.

Nu heb ik jammer genoeg geen verstand van paddestoelen. Ik heb wel een aantal paddestoelen gefotografeerd in het bos. Misschien weet iemand de namen ervan. Zo, ja, neem dan even contact met me op via facebook of met behulp van het contactformulier. Ik zou het erg leuk vinden om te weten wat ik heb gezien.

Paddestoel

Paddestoel

Paddestoel

Paddestoel

Paddestoel

Paddestoel

Paddestoel

Paddestoel

Paddestoel

Paddestoel

Paddestoel

Paddestoel